Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Момчета, я кажете откъде да си взема VAG-COM и адаптерче за 3-пиновата букса в София, на Симеон дали ще има??
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
      Момчета, я кажете откъде да си взема VAG-COM и адаптерче за 3-пиновата букса в София, на Симеон дали ще има??
      Ее мерси момчета, ама стига сте спамили моля ви се!!
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
      BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
        Ее мерси момчета, ама стига сте спамили моля ви се!!
        За София не знам, но можеш да си ги поръчаш oт интернет... От сайта на Sklad 66.
        Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
        Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
        Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

• Къде се намира релето на мигачите на 1.6 боксера?Десният мигач се включва,когато си поиска.Напръсках всички релета,които са при бушоните,но ефекта беше нулев.
          Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex
          За ортодоксалните “Алфисти” друг мотор освен боксера не съществува!!!

Comment

• Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщение
            Къде се намира релето на мигачите на 1.6 боксера?Десният мигач се включва,когато си поиска.Напръсках всички релета,които са при бушоните,но ефекта беше нулев.
            Не е там. При другата група релета под волана е. За да го достигнеш, трябва да свалиш кората под таблото.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• и проблема е вътре в релето- студени спойки....
              точка

Comment

• здр

бихте ли ми препоръчали генерация за моята алфичка аз в момента съм с c.s.c. но средното гърне отиде та откуде бих могъл да си закупя нови само че тихи като моите?
                Attached Files
                147 1.8 twin spark

Comment

• Някой мойе ли да ми каже някои каталог с реални цени търся помпа на съединител за алфа ромео 146 1,6 boxer

---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:08 ----------

---------- Post added at 00:17 ---------- Previous post was at 00:15 ----------
                  Last edited by marto890424; d.m.y г., 00:14.
                  Alfa 146 1.6 boxer S klimatik

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                    Не е там. При другата група релета под волана е. За да го достигнеш, трябва да свалиш кората под таблото.
                    Мерси,а някаква схема за да го позная по-лесно кое е?С ВД-40 ще се реши ли проблема или трябва ново?
                    Brera 2.4 JTD 20v, 147 1.6 16v Ex, GT 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 16v Multijet Ex, 147 1.9 8v JTD Ex, 145 1.6 Boxer Ex

Comment

• Първоначално публикувано от zaryto Покажи съобщение
                      Мерси,а някаква схема за да го позная по-лесно кое е?С ВД-40 ще се реши ли проблема или трябва ново?
                      Най-добре си вземи ново от Викиват (гледам, че си от Пловдив), по 3 лв. са. На мене като ми беше изгоряло главното реле си взех от там. Симпатягите от Динекспрес ми търсеха 50 лв. за същото понеже видиш ли "било оригинално и само с него щяло да стане"
                      Alfa Romeo 145 1.4 16V TwinSpark 103hp [1998]
                      Peugeot 206 1.4 74hp [2001]
                      Renault Megane 2 1.5 dCi 100hp [2005]

Comment

• ей тука ти е схемата
                        http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...d%20Hazard.PDF
                        най-долу е нарисувано N13 - високо с много крачета. проблема е в студени спойки вътре в релето. или се отваря и припоява или ново. с вд40 няма да стане. докато сложиш пластмасите и пак няма да работи. има писано по темата.
                        точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                          ей тука ти е схемата
                          http://www.alfa145.com/upload/Alfa14...d%20Hazard.PDF
                          най-долу е нарисувано N13 - високо с много крачета. проблема е в студени спойки вътре в релето. или се отваря и припоява или ново. с вд40 няма да стане. докато сложиш пластмасите и пак няма да работи. има писано по темата.
                          Да прочетох я,но колегата не беше написал как е отстранил проблема.Мерси!

Comment

• ами отваря се релето и се припояват лошите спойки или се купува ново. две такива съм правил и дефекта беше еднакъв. краката са с голяма площ и още в завода като ги заливат с калай се пука и се получава студена спойка. като сложиш ново след някоя друга година пак ще прави същото така че по-добре май да се ремонтира старото.
                            точка

Comment

• Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщение
                              Най-добре си вземи ново от Викиват (гледам, че си от Пловдив), по 3 лв. са. На мене като ми беше изгоряло главното реле си взех от там. Симпатягите от Динекспрес ми търсеха 50 лв. за същото понеже видиш ли "било оригинално и само с него щяло да стане"
                              Няма да мине с 3 лв Просто вътре има и електроника, не е просто реле. Така че само ново СЪЩОТО, или ремонт на старото.
                              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Само електрониката да не изгори ,но повечето пъти и тя нее нещо кой знае какво.Само да трябва да се проследи схемата.Аз сменявах една интеграла на това реле в Пежо.Даже и сложих не същата ами аналог.Смених и цялото реле,(контактната система и бубината,които даже бяха за 24 волта ,но пък на по голям ампераж за да е нагаря така,само се отвиват няколко навивки от намотката на бубината.Трябва да се подбере внимателно ,тъй като на по малко напрежение контактите не се затварят с такава сила ,защото се намаля магнитното поле на бубинката.) ,
                                "la passione a la macchina" ..Alfa Romeo не е просто автомобил.. тя е чувство

Comment

Working...
                                X